2008 május

Angliában jártunk

     Nagy élményben volt részünk Áprilisban: repülőre ülhettünk és meglátogathattuk angliai barátainkat Norwichban.

     Meglepetéssel tapasztaltuk, hogy mennyire másabb egy angol iskola. Az iskola épülete nagyon családias volt, és a gyerekek tisztelettudók. Miután szétnéztünk Norwichban, a következő napokat Londonban töltöttük. Nagyon élveztük, hogy csak angolul lehetet beszélni. El se lehet mondani, mennyi élményben volt részünk.

    Nagyon otthonosan mozogtunk London utcáin, észre se lehetett venni, hogy turisták voltunk. Az angoltudásunkat végre nem csak teszteken próbálhattuk ki, hanem a való életben is.

     Reméljük, ezt még megismételjük!!!

A 6.A osztályos tanulók

 

    

 

    2008. április 15-én eljött az a nap, amire mindannyian nagyon vártunk. Az Angliába  utazás napja. A találkozó éjfélkor volt az iskolánál. Persze mindenki ott volt korábban, nehogy lemaradjon.

    A repülőgépre való felszállás után mindenki elfoglalta a helyét. Az út 2 óra 20 percig tartott. A kilátás csodálatos volt. Mindenfelé fehér felhőt láthattunk.  A londoni repülőtéren szlovák zászlóval a kezében várt minket a Tuckswood Alapiskola egyik tanára. Az iskolában a gyerekek énekléssel köszöntöttek minket és személyesen a polgármester és felesége üdvözölt. Aztán egy érdekes napot töltöttünk el az ottani gyerekekkel, és egy kis városnézést is tartottunk. Szerdán reggel a búcsúszkodás után London felé vettük az irányt. Csomagjainkat ez előre lefoglalt szállodában hagytuk. Először a Szent Pál Katedrálist, majd a Towert, a Westminster Apátságot, a Buckingham Palotát néztük meg. Nem hagytuk ki az őrségváltást és a London Eyet sem. Minden nap kellemesen elfáradtunk. Állandóan új ismeretekkel bővült tudásunk.

    Ez egy nagyon de nagyon jó kirándulás volt mindenki számára. Reméljük, máskor is lesz lehetőségünk eljutni Angliába.

ENGLAND FOREVER!!!

Sallai Henriett, 8.A osztályos tanuló


Cool osztály


2008 március

Irány London!!!

Szakkörök

Interaktív oktatás


2007 decemder

Élménybeszámoló

Ferenczyből az Északi sark-ra ...

 

A tavaszi  ,,ferenczys,, táncház sikere és a kedves vendéglátás viszonzásaként, meghívást kaptunk  a miskolci Fazekas –Istvánffy Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézménybe, ahová meghívtuk a Tompa Mihály Alapiskola  alsótagozatos tanulóit is. Fázósan, de vidáman indult a reggel.

            Miskolcon kedves fogadtatásban volt részünk. Az ottani gyerekek kultúrműsorral kedveskedtek majd a kézművesfoglalkozással szórakoztattak bennünket. Nagy sikere volt a minitáncháznak is, ahol a tanítónénik a gyerekekkel együtt ropták a ,, kecskést, ....

A java majd csak ezután jött!  Meseország hófödte csúcsaira vasparipán érkeztünk, ahol várt ránk Dorothy, Totó a Bádogember és hát MIKULÁS!!!! A rénszarvasaival akik még csomagot is osztottak a gyerekeknek. Nagy élmény volt.  Jancsi és Juliska a mézeskalácsházban varázsteával várta a Hókirálynő kis táncosait. Délután négy órakkor indult vissza a kisvasút az élményekkel meggazdagodott kis utasokkal. Reméljük lesz még alkalom, hogy ellátogassunk ebbe a lillafüredi mesebirodalomba.

A Ferenczy István Alapiskola